Romantisk musik

Du har planerat middagen i minsta detalj. Dukningen är perfekt, maten står i ugnen och de levande ljusen är tända. Maten är lätt för att ni inte ska äta för mycket och bli övermätta. Det är inte bra vid en romantisk middag. Den innehåller inte en massa vitlök eller ingredienser som man kan få gaser i magen av. Det skulle kunna förstöra en kväll som är som upplagd för romantik på hög nivå. Nu är det bara musiken som fattas. Panik. Du har endast hårdrock i ditt sortiment av musik. Du har några minuter på dig att hitta perfekt romantisk musik på nätet innan dejten kommer att ringa på dörren.

Bästa musiken för en romantisk kväll

Eftersom musik påverkar hjärnan gäller det att hitta rätt musik som passar för tillfället. För att nå fram till de innersta känslorna måste musiken väljas med omsorg. Det absolut bästa vore dock om du visste vilken låt dejten reagerar känslomässigt på. Ofta förknippas musik med något som man upplevde just under ett speciellt musikstycke. I det här fallet vore det dråpligt om du råkade välja en låt som får dejten att komma ihåg första kyssen med exflickvännen. Det är ju inte planen. Istället får hoppet ligga till att allt löper ut väl och att den musik du väljer kommer att få personen att förknippa musiken med dig och det som ni upplevde.

Tips på musik

Vid en middag passar det bra att spela musik som inte tar över. Den ska finnas i bakgrunden så att ni får prata och lära känna varandra bättre. Det är det dejting går ut på, att känna sig fram och se om det kan leda till något mer. Några lämpliga val av låtar är till exempel: Love song med Adele, The man I love med Marcus Roberts, Gravity med Sara Bareilles och Triste med Elis Regina. Lite senare kan du spela Come away with me med Norah Jones och kanske kan det bli er egen låt där han kommer att minnas dig med värme.