Tekniska framsteg inom musik

De senaste decennierna har det skett fantastiska tekniska framsteg som förändrat sätten att interagera med vår omgivning. Musikindustrin står inte opåverkad av den digitala revolutionen och innovativa teknikprylar. Numera kan vi kan följa musikgrupper på Facebook, köpa musikinstrument från webbutiker eller googla artister vi vill veta mer om. Utan tvekan har många av dessa framsteg haft inflytande på musiken och hur vi lyssnar på den. Resultatet kan vi se hos populära webbutiker som Teknikdelar.se där deras breda utbud av teknikdelar låter oss njuta av musik fullt ut. Här presenteras därför några av de senaste tekniska framstegen som påverkat alla musikentusiaster, vilka är följande:

  • Mikrofonen.
  • Kassetter.
  • MP3-spelare och iPods.
  • Smartphones.

Läs vidare för att se närmare på dessa innovativa teknikprylar!

Topp 4 mest innovativa framsteg

Följande milstolpar inom musiken kan ge dig inspiration till vad du kan köpa för present till en sann musikentusiast. Det är nämligen inte vilka tekniska framsteg som helst, utan snarare har dessa framsteg format hur människor konsumerar musik över hela världen.

1. Mikrofonen. Redan under antiken på 600-talet före vanlig tidräkning gjordes försök att förstärka sina röster. Det dröjde dock fram till 1860-talet innan den första fungerande mikrofonen dök upp. Den utvecklades oberoende av flera uppfinnare ungefär samtidigt, däribland av Thomas Edison i USA och Edward Hughes i England.

2. Kassetter. Före den digitala revolutionen var kassetter vid sidan av vinyl och CD-skivor det främsta sättet att distribuera musik. Det blev också ett enkelt sätt för allmänheten att börja spela in sånger och musik.

3. MP3-spelare och iPods. Även om du kanske inte kommer ihåg när den första MP3-spelaren kom ut, så vet du kanske att iPods kom ut i början av 2000-talet. Det dröjde inte länge förrän iPoden blev en standardiserad enhet för att lyssna på musik utomhus. Föreställ dig skillnaden att lyssna på musik med en CD-spelare jämfört med en liten handhållen enhet där hela vår musiksamling ryms. Sedan dess har Apples musikprodukter satt standarden för kommande sätt att konsumera på musik.

4. Smartphones. Nästa innovativa standard som Apple markerade inom sättet att konsumera musik var smartphones och surfplattor. Dessa har haft en enorm påverkan på allmänhetens sätt att konsumera musik. För några år sedan introducerades Apple Music. Denna mångsidiga musiktjänst kommer förinstallerad i alla Apples enheter och höjer standarden ytterligare.