Bortgångna artister 2016  

På många sätt blev 2016 ett väldigt svart år, med många folkkära artister som lämnade jorden för gott. Både svenska och internationella namn har försvunnit och många gånger lämnat världen i chock och sorg.

Några av världens största stjärnor

Hela världen skakades av David Bowies bortgång i januari 2016. 69 år gamma1200px-david_bowie_death_new_york_apartment_memorial_2016_7l avled han till följd av den cancer han länge kämpat mot, och lämnade miljontals människor i sorg. Under året har han hyllats på en mängd olika sätt både i stor och liten skala. Inte långt efter detta, i april meddelades även att världsstjärnan Prince gått bort. Sångaren och artisten Prince spelade i Sverige så sent som 2011 då han var det största dragplåstret till det årets upplaga av Way Out West i Göteborg.

Cohen senast att bli sörjd

I november gick Leonard Cohen bort vid 82 års ålder. Den legendariske poeten, sångaren och författaren var älskad över hela jorden och har spelat i Sverige nästan årligen under det senaste decenniet. Mest känd är han för låten “Halleluja”. Hiten släpptes på 80-talet och har efter det blivit en cover-favorit både bland okända sångare på youtube och världsstjärnor.

Svenska kändisar som gått bort under 2016

Även i Sverige har det varit ett mörkt år och några av våra största stjärnor har gått vidare till andra sidan. Den mest uppmärksammade är Freddie Wadling, som gick bort strax innan inspelningarna av succé-programmet “Så Mycket Bättre” där han stod som en av deltagarna. Produktionen fick tänka om i sista sekund och bestämde sig sedan för att göra ett uppskattat hyllningsavsnitt till Wadling tillsammans med de övriga deltagarna.

Även Olle Ljungström, känd artist och tidigare deltagare i Så Mycket Bättre, gick bort 2016. Det var i april han hittades död i sitt hem efter en lång tid av sjukdom. Trots att han varit sjuk under en väldigt lång tid blev många chockade och självklart berörda av nyheten då Ljungström endast blev 55 år gammal.

Josefin Nilsson lämnade oss i februari 2016, den berömda sångerskan blev endast 46 år gammal och lämnade många sörjande efter sig. Mest känd är hon för sin långa karriär i bandet Ainbusk.