Bra festmusik

Ska du bjuda in dina vänner på en fest snart? Då är du kanske också igång med planeringen inför detta? De flesta av oss lyssnar mycket och ofta på musik, och för många är också musik ett givet inslag på fester. Därför kan det vara bra att lägga lite extra tid på att hitta riktigt bra och dessutom blandad musik som du kan spela på din kommande fest. Vi har alla olika musiksmak, så ofta är det bra att spela så blandat som det bara går så alla blir nöjda med musiken.

Det är mycket som ska planeras innan festen. Du kan besöka partykungen – som hjälper dig med allt du behöver för en lyckad fest såsom dekoration, utklädnad och allt där emellan. Ju mer du har planerat innan, desto mer lyckad blir ofta festen. Det behöver dock inte kosta skjortan att anordna en fest. Musik är ett enkelt och billigt medel för en lyckad fest, och som dessutom kan vara helt gratis. Du kan spela CD- eller LP-skivor, spela riktigt musik eller knåpa ihop en lista på till exempel Spotify – gör det du känner dig mest bekväm med.

Tjej som lyssnar på musik

Vilken musik ska du välja? Satsa gärna på många up tempo-låtar i olika genrer, då dessa ofta känns mest festliga. Däremot kan du med fördel varva dessa med ett bar lite lugnare låtar då det skapar större variation. Pop och hiphop är två genrer där du ofta kan hitta många glada och partyvänliga låtar, men föredrar du andra genrer funkar det givetvis också.

Sätt ihop en lista

Det är en bra idé att redan innan festen sätta ihop en lista med musik, så du slipper göra det under festens gång. Plocka ut några skivor eller låtar som du tycker passar, och fråga gärna de inbjudna om de har några fler förslag som du kan komplettera dina favoriter med. Det är ju fler än du som ska lyssna på musiken, och då kan det vara kul att skapa lite variation i listan på det sättet.

Musik på nattklubb

Många spelar idag upp sin musik via datorn. Du kanske brukar lyssna på Youtube eller Spotify? Det funkar för det mesta bra, och där finns även ett brett och varierat utbud av band och artister. På Youtube kan ni dessutom leta efter liveklipp och få se videos till vilket kan uppskattas.

Vill du skapa en temalista för just den här festen? musiktjänster online är ett säkert kort för den som vill skapa musiklistor med teman, där dina vänner också kan komplettera listan med sina egna personliga favoriter. Varför inte också passa på att skapa ett litet musikquiz? Det kan vara en trevlig inledning på festen och dessutom en aktivitet som gör att ni lär känna varandra lite bättre. Aktiviteter av olika slag kan vara bra sätt att dra igång en härlig stämning, och tillsammans med musik lär det bli en riktig hit!